Оригинал: неизвестен
Копия: LM № 6. № 530.
Публикация:
В Берестьи, м(е)с(е)ца марца 15 день, индикъ[т] 8.
Г(о)с(по)д(а)рь корол его м(и)л(о)сть казал про память записати, штожь жаловал его м(и)л(о)сти кн(я)зь Ивань Ярославичъ на пана Станислава Петровича, ижъ онъ держить именье жоны его близкость на имя Лоско, и о том перед его м(и)л(о)стю очевисто стоял и мовиль. И пан Станиславь его отбивал[685] таким обычаемъ: чому еси о тое перед тымъ николи не впоминал.
И княз Иван рекъ, иже для того есми о том не впоминал, ижъ тая кн(я)г(и)ня, сестра жоны моеи, што держала Лоско, еще была жива, мешкала на том именьи аж и до смерьти своеи, а какь она умерла и в тот чась службы г(о)с(по)д(а)рьскии тяжкии были на нас и теж фороба некоторая была на мене тогдя ся пригодила и для того есми у молчаньи был.
И пань Станиславь далеи поведил, што тое именье Лоско отец нашъ, корол его м(и)л(о)сть, даль цтю его, воеводе троцкому небожчику пану Петру Яновичу, и привилемъ своим то его м(и)л(о)сть ему потвердилъ. И его м(и)л(о)сть казал был ему тотъ привилеи перед собою положити. И он поведил, ижъ тог(о) привиля съ собою на том часъ не маеть, и его м(и)л(о)сть то имъ отложил до своего в другии разъ щасного приеханя до Великого Князства Литовского, какъ его м(и)л(о)сть у Великом Князстве будетъ, такъ маю они зася перед его м(и)л(о)стью стати очевисто и о том мовити. И пан Станислав тот привилеи на Лоско мает перед его м(и)л(о)стью положити.
А то сведецство кн(я)зеи и пановъ, которого роду кн(я)г(и)ни кн(я)зя Иванова Ерославича есть.
Напервеи сведецство кн(я)зя Ивана Василевича, краичог(о), штож Корибутова дочка Олкирдовича Маря была у великого кн(я)зя Витовта на сенех и кн(я)зь великии Витовтъ дал ее замужъ || [479(240v.)] за кн(я)зя Федора Воротынского, за дадю моего, а кн(я)зя Федорова дочка Воротынъского за кн(я)зем: Иваномъ Ярославовичомъ.
А кн(я)зя Анъдрея Костянтиновича Прихабского сведотство: што твоя м(и)л(о)сть мене пытаешъ, сведом ли я роду кн(я)зя Ивана Ярославич кн(я)г(и)ни. Ино я тому гораздо сведом. Отец мои был у кн(е)г(и)ни Витовтовое чашникомъ, и я слыхал от отца моего, што тая Маря Корыбутовна, матка кн(е)г(и)ни Ивановое Ярославича, и выдал ее кн(я)зь великии Витовтъ за кн(я)зя Федора Воротынского. А матъка моя поведала, штож ездил отец ее кн(я)зь Семенъ Вяземскии и [с] своею кн(я)г(и)нею проводить ее до Воротынска, а кн(я)зь Дмитреи Шутиха а Григореи Протасевъ.
А пана Анъдреево Александровича Дрождына сведецъство: поведаетъ, слышалъ от бабки своеи, от кнегини Борисовое, а перед тымъ, поведаеть, была за княземъ Иваномъ Корибутовичом, и она тое поведывала, што кн(я)зя Иванова сестра Корыбутовича была за княземъ Федоромъ Воротынъскимъ, а кн(я)зя Федорова дочъка, Корибутова внука, за княземъ Иваномъ Ярославичомъ.[586]
584. Skelbta: ALM, nr.709.
585. Rankr. отбывал.
586. Skelbta: AZR, nr.14.
Інформації про печатки немає
Релятівні категорії документів
- Воротинські (6)
- Вяземські (2)
- Глинські (7)
- Друцькі (14)
- Корибутовичі (3)
- Мезецкие (6)
- Прихабські (1)
- Серпухово-Боровські (4)
Релятівні генеалогії
- Глинские
- Серпухово-Боровські
- Друцькі
- Воротинські
- Корибутовичі
- Вяземские
- Мезецькі і Огдирєвські
- Прихабські